
Pisztáciás vörösáfonyás trüffel
A karácsony közeledtével mindannyian vágyunk egy kis édességre, ami nemcsak finom, de igazán különleges is. Próbáld ki “Süti nélkül sehova” Eszter karácsonyi pisztáciás vörösáfonyás trüffel receptjét, ami pont ilyen!
Ínycsiklandó és még gyors is!
Ez a trüffel ráadásul tökéletes kombinációja a krémes csokoládénak, a roppanós pisztáciának és az enyhén savanykás vörösáfonyának.
Tarts velünk, és készítsd el ezt az isteni finomságot, amivel garantáltan elvarázsolod a szeretteid!
200 gramm Fehércsokoládé (Callebaut)
60 gramm habtejszín
10 gramm puha vaj
50 gramm pisztácia (sótlan, hántolt)
50 gramm aszalt vörösáfonya
1 tk narancshéj
Elkészítés:
Első lépésként a pisztáciát és a vörösáfonyát vágjuk apró darabokra. A fehércsokoládét vízgőz fölött vagy mikróban alacsony fokozaton kezdjük el olvasztani, de nem kell, hogy teljesen megolvadjon. A tejszínt a narancshéjjal melegítsük meg, majd öntsük a csokoládéra. Adjuk hozzá a puha, szobahőmérsékletű vajat és keverjük egyneműre.
Ezután adjuk hozzá a pisztáciát és a vörösáfonyát, majd alaposan keverjük el. Simítsuk egy nagyobb tálba, folpack-kal fedjük le, majd helyezzük hűtőbe minimum 3 órára.
A hűtőből kivéve formázzunk tetszőleges (nagyjából kisebb dió) nagyságú gömböket és helyezzük őket elegáns kapszlikba. Tetszés szerint temperált fehércsokoládéba is márthatjuk őket, ha roppanós külsőt szeretnénk. Ehhez nagyjából 100 gramm fehércsokoládét olvasszunk meg (de ne legyen melegebb 40 foknál). 40-50 gramm fehércsokoládét több részletben adagoljunk hozzá, ezzel hűtsük vissza 29-30 fokra, majd mártsuk bele a golyókat.
A receptben felhasznált alapanyagok és eszközök listája:
Fehércsokoládé (Callebaut): https://tinyurl.com/Callebaut-PVT
Habtejszín: https://tinyurl.com/Habalap-PVT
Pisztácia (sótlan, hántolt): https://tinyurl.com/Pisztacia-PVT
Aszalt vörösáfonya: https://tinyurl.com/Aszalt-vorosafonya-100g-Kalifa
Narancshéj: https://tinyurl.com/Kandirozott-narancshej-kocka
Kapszli: https://tinyurl.com/Kapszli-PVT