Anyák napi citromos-vajkrémes keksz (buttercream cookie)
A mennyei citromos-vajkrémes kekszben az édes és savanykás ízek tökéletes harmóniája találkozik.
Kövesd lépésről-lépésre Eszter, "Süti nélkül? Sehova!" instacukrászunk lépéseit, és varázsoljunk valami különlegeset az asztalra anyák napján!
HOZZÁVALÓK
Linzer:
300 g liszt
200 g vaj
100 g porcukor
2 tojássárgája
1 bio citrom reszelt héja
1 tk vanília őrlemény
Citromos vajkrém:
250 gramm vaj
500 gramm porcukor
3 db bio citrom finomra reszelt héja
1/2 citrom leve
ELKÉSZÍTÉS
A linzerhez a hozzávalókat egy tálba mérjük, majd a robotgépünk krémkeverő karjával (vagy a kezünkkel gyors mozdulatokkal) összeállítjuk a tésztát. Folpackba csomagolva legalább egy órára hűtőbe tesszük.
Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk, és tetszőleges méretű szivecskéket (vagy egyéni ízlés szerinti formákat) szaggatunk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket és 180 fokon kb 10-13 percig sütjük (mérettől és vastagságtól függően).
Díszítés
Ha kihűlt, jöhet a díszítés!
A vajkrémhez a vajat és a porcukor 1/4 részét habosítani kezdjük egy kézimixer vagy robotgép segítségével. Közben fokozatosan adagoljuk hozzá a maradék porcukrot és a citromhéjat felváltva, végül több részletben csorgassuk hozzá a citromlevet.
A krémet osszuk annyi részre, amennyi színt használni szeretnénk, majd néhány csepp festéket alaposan keverjünk el benne.
Adagoljuk tetszőleges díszítőcsővel ellátott habzsákba és már kezdhetjük is a díszítést, aminek csak a kreativitásunk szabhat határokat.
A krém a cukornak köszönhetően levegőn megszárad, így nem kell aggódnunk az esetleges szállítás miatt sem.
Jó étvágyat!
Nézd meg Eszter, a sütemény megálmodója, hogyan készíti:
A receptben felhasznált alapanyagok és eszközök listája:
Porcukor: https://bit.ly/Porcukor-Keksz
Vanília őrlemény: https://bit.ly/Vanilia-orlemeny-Keksz
Colour Mill festékek: https://bit.ly/Colour-Mill
Kiszúró: https://bit.ly/Kiszuro
Csővégek: https://bit.ly/Diszitocso