Brownie Cakesicle
Brownie Cakesicle egy igazi meglepetésekkel teli kis finomság. Először is olyan mintha jégkrém lenne, de valójában egy sütemény. Másodszor belül nem csupán egy brownie-s tészta vár ránk, de egy kis málnás meglepetés is.
Készen állunk mi ennyi fordulatra? Természetesen és Instacukrászunk "Süti nélkül? Sehova!" Eszter meg is mutatja, hogyan készítsük el ezt a varázslatos sütit.
Vágjunk bele!
HOZZÁVALÓK:
Brownie:
140 gramm étcsokoládé (Callebaut 54,5%)
140 gramm vaj
140 gramm barna nádcukor
3 tojás
55 gramm liszt
15 gramm holland kakaópor
1 teáskanál vanília kivonat vagy őrlemény
Étcsokoládé ganache:
100 gramm étcsokoládé (Callebaut 70,5%)
75 gramm habtejszín
Málna ragu:
100 gramm málna
20 gramm krisztálycukor
7 gramm kukoricakeményítő
1-2 ek víz
Fehércsokoládé burok:
225 gramm fehércsokoládé
+75-100 gramm fehércsokoládé
25-25 gramm fehércsokoládé a színezéshez
ELKÉSZÍTÉS:
Brownie:
Az étcsokoládét és a vajat mikróban alacsony fokozaton, vagy vízgőz felett megolvasztjuk, majd félretesszük. A tojásokat a cukkorral magas fokozaton addig habosítjuk, ameddig sűrű, világos színű, szinte fehér nem lesz (4-5 perc). Ekkor kis részletekben hozzácsorgatjuk a csokis vajas keveréket, hozzáadjuk a sót és a vaníliakivonatot, majd egyneműsítjük. Végül beleszitáljuk a lisztet és a kakaót, spatulával elkeverjük. 27×18 cm-es sütőpapírral bélelt sütőkeretbe vagy tepsibe simítjuk, és 175 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
Étcsokoládé ganache:
A csokoládét egy tálba mérjük. A tejszínt felforraljuk, ráöntjük a csokoládéra, néhány percig állni hagyjuk, majd homogénre keverjük, végül botmixerrel emulgeáljuk. Felhasználásig folpack-kal lefedve hűtőbe tesszük.
Málna ragu:
A málnát és a cukrot melegíteni kezdjük. A keményítőt a vízzel csomómentesre keverjük. Ha a cukor elolvadt, botmixerrel pürésítjük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a keményítőt és besűrítjük. Folpack-kal lefedve félretesszük hűlni.
Összeállítás:
A browniet egy nagy tálba morzsoljuk. Hozzáadjuk a hűtőből kivett, spatulával alaposan fellazított étcsokoládé ganache-t és összegyúrjuk.
A málnát habzsákba töltjük. A jégkrém formánkat megtöltjük brownie-val, a közepébe mélyedést készítünk, ahova a málnát fogjuk tölteni, végül brownie-val fedjük. Beleszúrjuk a pálcikát és 25-30 percre fagyasztóba tesszük. Ha letelt az idő, óvatosan kivesszük a formából.
Fehércsokoládé burok:
A fehércsokoládét temperáljuk. A 225 gramm fehércsokoládét mikróban alacsony fokozaton megolvasztjuk, de ügyeljünk rá, hogy 40 foknál ne melegítsük tovább. Fokozatosan kezdjük el hozzákeverni a 75-100 gramm csokokádét, egészen addig, ameddig 29-30 fokosra nem hűl.
Ekkor magasfalú pohárba töltjük, és egyesével belemártjuk a "jégkrémeket". Szilikonlappal vagy sütőpapírral bélelt tálcára fektetjük őket, és 10-15 percre hűtőbe tesszük. A 25-25 gramm fehércsokoládét megolvasztjuk, majd teteszőleges színű Colour Mill festékkel színezzük és habzsákba töltjük. A megdermedt sütemény tetejére csorgatjuk, majd díszítőcukrot szórunk rá. Kedvünk szerint akár arcot is rajzolhatunk nekik, vagy masnival, nyakkendővel díszíthetjük őket.
Ilyenek lettek az elkészült finomságok:
Jó étvágyat!
Nézd meg Eszter, a sütemény megálmodója, hogyan készíti:
A receptben felhasznált alapanyagok és eszközök listája:
Étcsokoládé (Callebaut 54,5%): https://tinyurl.com/Callebaut-Etcsokolade-54
Vaj: https://tinyurl.com/Vaj-Ammerland-250g-os
Barna nádcukor: https://tinyurl.com/Barna-nadcukor-1kg
Holland kakaópor: https://tinyurl.com/Kakaopor-Bensdorp
Vanília kivonat: https://tinyurl.com/vanilia-bourbon
Étcsokoládé (Callebaut 70,5%): https://tinyurl.com/Callebaut-etcsokolade-705-400g
Habtejszín: https://tinyurl.com/Pristine-habtejszin-35-1000ml
Málna: https://tinyurl.com/GY-F-malna
Kukoricakeményítő: https://tinyurl.com/Kukorica-kemenyito-1kg-os
Fehércsokoládé: https://tinyurl.com/Callebaut-fehercsokolade
Díszítőcukor: https://tinyurl.com/Diszitocukor
Szilikon jégkrémforma: https://tinyurl.com/Szilikon-jegkrem-forma
Habzsák: https://tinyurl.com/Funcakes-habzsak
Hőmérő: https://tinyurl.com/Maghomero
Ételfesték: https://tinyurl.com/Etelfestek