Húsvéti Cupcake
Eljött az ideje, hogy az ünnepi asztalt színes, ízletes desszertekkel halmozzuk el. És mi lenne jobb választás húsvétra Eszter, a "Süti nélkül? Sehova!" instacukrászunk által megálmodott húsvéti Cupcake-nél?
Ez a sütike keveri a hagyományos és az új ízeket, így minden falat egy igazi ízkavalkád lesz az ünneplés közben. Alkossuk meg együtt!
HOZZÁVALÓK
Muffin:
3 tojás
100 gramm nádcukor vagy kristálycukor
10 gramm vaníliás cukor
200 gramm liszt
50 gramm darált dió
1 cs. sütőpor
100 ml olaj
150 ml tej
150 gramm reszelt sárgarépa
Fűszerek (1 tk fahéj, 1 kk szegfűszeg, kardamom, gyömbér, 1/2 bio narancs reszelt héja)
Sóskaramell:
115 gramm barna nádcukor
15 gramm méz
150 gramm tejszín
50 gramm vaj
1 kávéskanál só
1 teáskanál vaníliaőrlemény
Krém:
100 gramm fehércsokoládé
100 ml habtejszín
1/2 bio narancs reszelt héja
250 gramm mascarpone
Kiegészítők:
Répa dísz
ELKÉSZÍTÉS
Muffin:
A sütőt melegítsük elő 175 °C-ra. A 3 tojást a 100 gramm cukorral fehéredésig habosítsuk, majd adjuk hozzá a 10 gramm vaníliás cukrot, a 200 gramm lisztet, az 50 gramm darált dió, az 1 csomag sütőpor, a 100 ml olajat, a 150 ml tejet, és a fűszereket (1 tk fahéjat, 1 kk szegfűszeget, kardamomot, gyömbért, 1/2 bio narancs reszelt héját) és egyneműsítsük. A 150 gramm reszelt sárgarépát egy spatula segítségével keverjük a tésztához, majd kanalazzuk muffinpapírral bélelt formába és nagyjából 20 perc alatt süssük készre.
Sóskaramell:
A 115 gramm cukrot alacsony fokozaton kezdjük olvasztani, karamellizálni. Közben a 150 gramm tejszínt az 1 teáskanál vaníliaőrleménnyel és a mézzel forraljuk fel. Ha minden cukorszemcse elolvadt, folyamatos kevergetés mellett, szigorúan több részletben öntsük rá a tejszínt. Amikor már szép egynemű, adjuk hozzá az 50 gramm vajat és az 1 kávéskanál sót, keverjük el, majd töltsük egy jól záródó üvegbe. Kihűlés után hűtőben tároljuk.
Krém:
A 100 gramm csokoládét mérjük egy tálba. A 100 ml habtejszín tejszínt a 1/2 bio narancs reszelt narancshéjjal forraljuk fel, öntsük a csokoládéra és keverjük egyneműre. Folpack-kal lefedve helyezzük hűtőbe egy éjszakára.
Másnap a fehércsokoládé krémet, a 250 gramm mascarponet és a karamell felét mérjük egy tálba, és verjük kemény habbá.
Összeállítás:
A muffinok közepét szedjük ki, készítsünk mélyedést, majd töltsük meg sóskaramellel (egy keveset még tegyünk félre a karamellből). A krémet tegyük tetszőleges díszítőcsővel ellátott habzsákba, majd adagoljuk a muffinok tetejére. A félretett karamellt csorgassuk rá, majd díszítsük cukordísz répával.
Jó étvágyat!
Nézd meg Eszter, a sütemény megálmodója, hogyan készíti:
A receptben felhasznált alapanyagok és eszközök listája:
Vaníliás cukor: https://bit.ly/vanillin-cukor
Darált dió: https://bit.ly/Daralt-dio
Sütőpor: https://bit.ly/Sutopor
Barna nádcukor: https://bit.ly/Barna-nadcukor
Tejszín: https://bit.ly/Habtejszin-Pristine
Vaníliaőrlemény: https://bit.ly/Vanilia-orlemeny
Fehércsokoládé: https://bit.ly/Callebaut-fehercsokolade
Mascarpone: https://bit.ly/Mascarpone-sajt-1kg
Muffin kapszli: https://bit.ly/Muffin-kapszli
Répa dísz: https://bit.ly/Cukordisz-repak