Kókuszos mangó-mousse torta
Kókusz és mangó? Két egzotikus íz, melyek találkozása egy igazi remekművet alkot. A kókuszos mangó-mousse torta egy olyan desszert, amely nem csupán ízletes, de egyenesen egy trópusi paradicsomba repít.
Görgess lentebb és süsd meg Eszter, a "Süti nélkül? Sehova!" instacukrászunk mennyei süteményét!
HOZZÁVALÓK
Kókuszos Blondie:
75 gramm fehércsokoládé
75 gramm vaj
2 tojás
75 gramm cukor
50 gramm liszt
25 gramm kókuszreszelék
Mangó Curd:
300 gramm mangópüré
2 tojás
55 gramm cukor
75 gramm vaj
25 gramm keményítő
2 tk citromlé
1,5 lapzselatin
Mangó Mousse:
300 gramm mangópüré
50 gramm cukor
4,5 lapzselatin
250 gramm mascarpone
200 ml tejszín
Mangó Glaze:
200 gramm mangópüré
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 175 °C-ra. A tortakarikánkat állítsuk ~19 cm átmérőjűre, tegyünk alufóliát vagy sütőpapírt alá, majd helyezzük egy tepsire.
Kókuszos blondie
A 75 gramm csokoládét és a 75 gramm vajat mikróban alacsony fokozaton olvasszuk meg, majd keverjük homogénre. A 2 tojást a 75 gramm cukorral fehéredésig habosítsuk, majd adjuk hozzá a csokoládés vajas keveréket és habosítsuk tovább még nagyjából 1 percig. Az 50 gramm lisztet és a 25 gramm kókuszreszeléket egy spatula segítségével széles mozdulatokkal keverjük a hozzá, majd simítsuk a tortakarikánkba és kb 25 perc alatt süssük készre.
Minden sütő más, ezért mielőtt kivesszük a sütőből mindenképpen csináljunk tűzpróbát. Ne ijedjünk meg, ha a teteje berepedezik, ez a cél, hiszen gyakorlatilag egy fehércsokoládés browniet sütöttünk. ????
Mangó curd
A mangó curd-höz készítsünk elő egy 16 cm-es tortakarikát, béleljük vax fóliával, helyezzünk alá folpackot és tegyük alátétre. (Természetesen szilikon formát is használhatunk.) Az 1,5 zselatinlapot áztassuk hideg vízbe. A 2 tojást a 25 gramm keményítővel keverjük csomómentesre. A 300 gramm mangópürét az 55 gramm cukorral és a 2 tk citromlével melegítsük csípősre, majd öntsük a tojásos keverékhez, és keverjük egyneműre. Tegyük vissza az egészet a tűzhelyre, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük puding sűrűségűre. Adjuk hozzá a kicsavart zselatinlapokat és a 75 gramm vajat, keverjük el. A krém felét öntsük a tortakarikába, majd kihűlés után helyezzük fagyasztóba. A krém másik felét töltsük jól záródó üvegbe, és felhasználásig tartsuk hűtőben.
Mangó mousse
A mangó mousse-hoz a 4,5 zselatinlapot áztassuk hideg vízbe. A 300 gramm mangópürét és az 50 gramm cukrot melegítsük forrásig, oldjuk fel benne az alaposan kicsavart zselatinlapokat és hűtsük szobahőmérsékletűre. A 250 gramm mascarponet és a 200 ml tejszínt verjük laza habbá, széles mozdulatokkal több részletben keverjük hozzá a kihűlt mangópürénkhez.
ÖSSZEÁLLÍTÁS:
A "piskótánkat" helyezzük alátétre, tegyünk köré vax fóliával bélelt tortakarikát, majd öntsük rá a mousse felét. Helyezzük a közepére a kifagyasztott mangó curd-öt, majd öntsük rá a maradék mousse-t és helyezzük hűtőbe minimum 6 órára, de még jobb, ha egy éjszakára.
Glaze
A glaze-hez a 2 zselatinlapot ismét áztassuk hideg vízbe, a 200 gramm mangópürét forraljuk fel, majd adjuk hozzá a kicsavart zselatint. Hagyjuk kicsit hűlni, majd borítsuk a megdermedt tortánk tetejére és tegyük vissza a hűtőbe 1-2 órára.
Díszítés
Ha kivettük a hűtőből, óvatosan távolítsuk el a tortakarikát és a vax fóliát. A félretett mangó curd-öt töltsük csillagcsővel ellátott habzsákba, majd adagoljuk a torta tetejére.
Jó étvágyat!
Nézd meg Eszter, a sütemény megálmodója, hogyan készíti:
A receptben felhasznált alapanyagok és eszközök listája:
Fehércsokoládé: https://bit.ly/CD-Callebaut-fehercsokolade
Kókuszreszelék: https://bit.ly/CD-Kokuszreszelek
Mangópüré: https://bit.ly/CD-Gyumolcspure-mango
Keményítő: https://bit.ly/CD-Kukorica-kemenyito
Lapzselatin: https://bit.ly/CD-Lapzselatin
Mascarpone: https://bit.ly/CD-Mascarpone-sajt
Tejszín: https://bit.ly/CD-Tejszin
Tortaforma: https://bit.ly/CD-Tortaformak
Spatula: https://bit.ly/CD-Spatula
Vax fólia: https://bit.ly/CD-Vax-Folia
Habzsák és díszítő: https://bit.ly/Habzsak